Amiga Inc

A amigaspirit.hu - pegasos.hu Wiki wikiből

A lap korábbi változatát látod, amilyen Neongod (vitalap | szerkesztései) 2008. október 27., 13:17-kor történt szerkesztése után volt.
Amiga Inc.

A Commodore és az Escom csődje után több cég adta-vette az Amiga trademark-okat, míg végül az akkori tulajdonos Gateway-ből kilépett néhány dolgozó kivásárolta az Amiga nevet és megalapították az Amiga Inc. nevű céget, Washingtoni székhellyel. A cégnél olyan azóta az amigás közösségben legendás és ismert nevek dolgoztak, mint Petro Tyschtschenko, Fleecy Moss és Bill McEwen.

Az Amiga Inc. mindeddig nem tett le komoly eredményeket az asztalra. Elkezdték fejleszteni az AmigaDE (Digital Environment)-t és az AmigaAnywhere-t, melyekből egyelőre nem lett kézzelfogható termék. Legnagyobb eredményük az AmigaOS továbbfejlesztésének megkezdése, melyre külsős cégekkel szerződtek. Az AmigaOS 3.5-öt és 3.9-et a Haage und Partner készítette el, majd később a Hyperion VOF kezdte el és fejleszti a mai napig is az AmigaOS4-et. Az Amiga Inc. mindeközben mobiltelefonokra és PDA-kra adott ki játékokat.

A cég sok zűrös időszakon ment keresztül, ami napjainkban is tart. Lépéseikkel eltávolodtak az amigások közösségétől, nagyrészükben ellenszenv alakult ki az "anyacéggel" kapcsolatban. Sokan érzik úgy, hogy az Amiga Inc. akár szándékosan, akár akaratlanul, de nem az Amiga javát szolgálja tevékenységével. Hozzájárult ehhez az AmigaOS4 körül zajló per is, melyben sok amigás a Hyperion oldalára állt. Vannak akik szerint az lenne a legjobb az Amigának, ha az Amiga Inc. csődbemenne és a jogok az amiga community-ből kinőtt és a közösség által támogatott cégekre szállnának (Hyperion, ACube, DiscreetFX).


Külső hivatkozások

Személyes eszközök