Commodore

Innen: amigaspirit.hu - pegasos.hu Wiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen Wikiadmin (vitalap | szerkesztései) 2007. május 17., 09:37-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „thumb|250px|Commodore logo Az otthoni számítógépek térhódításának idejében meghatározó szerepet betöltő cég, az ő terméke a mi...”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
Commodore logo

Az otthoni számítógépek térhódításának idejében meghatározó szerepet betöltő cég, az ő terméke a minden idők legtöbb példányban eladott géptípusa, a Commodore 64. Ezek mellett említést érdemel a Commodore 128, illetve az Amiga család, mely utóbbi a filmiparban is komoly pozíciót töltött be még nem is olyan régen.

Ismertető

A legendás Commodore 64

Teljes nevén Commodore Business Machines (CBM), majd később Commodore International néven működő elektronikai cég, mely az 1980-as évek számítástechnikájának talán legjelentősebb szereplője volt. Bár 1994-ben, több hibás döntéssorozat és elhibázott marketing következtében csődbe ment, azóta is nagy rajongótáborral rendelkezik. A jogbirtokosok azóta több próbálkozást is tettek a márkanév újraélesztésére, ám a felhasználókból ez inkább ellenérzést váltott ki, mellyel szerintük egy legendát gyaláznak meg napjaink pénzéhes cégei.

Az eddigi legsikeresebb próbálkozás a visszatérésre a Jeri Ellsworth által tervezett C64 Direct-To-Tv (DTV), mely a nosztalgiázó közönséget vette célba egy joystickba épített C64 formájában.