ISHAR Végigjátszás

A amigaspirit.hu - pegasos.hu Wiki wikiből

A lap korábbi változatát látod, amilyen Uhu (vitalap | szerkesztései) 2009. február 22., 00:20-kor történt szerkesztése után volt.

1., Pár lépésre, velünk szemben áll egy ember - BORMINH. Beszéljünk vele, és vegyük fel a csapatba.

2., Menjünk a kikötőhöz (ÉK-re van a parton, a teleport előtt), adjuk Borminhnak a kardot, és küldjük őt előre, hogy ő küzdjön meg a barbárral. Lehetőleg úgy öljük meg a barbárt, hogy Borminh is meghaljon - így nem kell kirúgni, vagy leölni. Mindkettő pénzét tegyük el, valamint Borminh tőrét is.

3., Vegyük fel GOLNAL-t, XYLAZ-t, és AZIREEK-et (a sorrend fontos, mert különben nem veszi be mindenkit a csapat a sorai közé). Legyenek ők hárman elől, a kardot adjuk Xylaz kezébe, a tőrt meg Golnalnak, vagy Azireeknek. Hallgassuk ki a beszélgetéseket a kocsmákban, mert sok érdekes információhoz jutunk. Ezt később is, minden kocsmában melegen ajánlom!

4., Déli irányból - azaz É felé nézünk - menjünk a teleporthoz, és teleportáljunk át Angarahn tartományba. Öljük le a ránk támadó goblinokat. Keresgéljünk a teleporttól picit ÉNy-ra a bokrokban, mert találni fogunk egy zsák pénzt. Kerüljük meg a bozótost, folyamatosan Ny-i, majd D-i irányba haladva, ahol látunk egy magányosan álló házat. A ránk támadó goblinoknak hagyjuk, hogy lemészárolják a Golnalt, és Azireeket, majd miután a kardot, és a pénzüket odaadtuk Aramirnak és Xylaznak, öljük le vele a goblinokat. Menjünk be a házba, és vigyük el a láda pénzt.

5.,Menjünk ÉK felé, míg ki nem érünk a folyópartra. Haladjunk É felé egészen addig míg át nem jutunk Fragonir tartományba, és menjünk tovább a partot figyelve, míg egy hidat nem találunk. Itt forduljunk meg - pár lépés után rátalálunk KYRIELRA-ra, akit érdemes felvennünk, mert tud támadó, és gyógyító varázslatot is (valamint dögösen néz ki ;) - ne felejtsük el hátra tenni a csapatfelállásban!

6., Menjünk tovább É felé, és térjünk vissza a kikötőbe, és válasszunk ki karaktereket kedvünk szerint. Ajánlott harcos Targhan, illetve még egy támadó varázslattal rendelkező személy, pl. Doriant, vagy egy helyet szabadon is hagyhatunk még. A kereskedőtől vegyünk egy íjjat.

7., Menjünk a teleporttal újra Aragarthba, a faluba. Itt keressük meg Jarel volt társát Akeert, aki elmesélmi, mi is történt az utóbbi időben Kendoriában, és mi a feladatunk. Vásároljunk a boltban 5 adag ételt, 2 páncélt, és adjuk annak a 2 harcosnak, aki elől áll (az ételt osszuk szét).

8., Menjünk K-re, a folyóhoz, és keressük meg, még Angarhanban a hidat, menjünk át rajta Lotharia tartományba. Öljük le a ránk támadó medvéket, majd menjünk be a faluba. Vásároljunk a boltban egy láncos buzogányt, valamint 5 adag nyílvesszőt. Ha nem vettük fel Doriant, itt még felvehetjük az ismeretlen nevű okkult papot, akinek szintén van támadó varázslata.

9., Keressük meg a falutól ÉK-re lévő, közelben lévő hidat, és haladj tovább az É-on lévő házig. A lakója igen értékes információkkal szolgál Brozlról, a láthatatlan rovaremberről. A háztól K-re lévő bokorcsoportban újabb pénzeszsákot találunk. Menjünk tovább K felé, a folyó mentén. Útközben erdei rablók támadnak ránk, illetve találhatunk egy újabb zsák pénzt. Idővel kiérünk az erdőből, itt rövidesen kéri a program a kódot (ajánlott előtte menteni).

10., Ha továbbjutottunk, menjünk tovább K-re, a hídhoz, amit egy brutálisan erős minotaurusz őriz. Nyilazzuk, és lődözzünk rá varázslatokat, amíg csak lehet. Ha elfogyott minden, akkor küldjük rá a harcosokat. Aramirt kíméljük, a másik két harcos élete kevésbé fontos, illetve, ha egyikük meghal, még felvehetjük a híd mellett álló Fragornt, de ővele vigyázzunk, mert az első kocsmabeli alvásnál lelép. Fragorntól pár lépésnyire D-re, egy fenyőligetben még egy zsák pénzt találhatunk.

11., Menjünk át a hídon, tovább K, DK-re, Silmatil tartományba, de gyorsan fussunk, és ne álljunk le a barbárokkal harcolni, mert még gyengék vagyunk hozzá. Menjünk D, DK felé, míg Urshurak tartományba nem érünk. Keressük fel a várost (újabb kódkérés a program részéről, mikor bemegyünk), lehetőleg a K-i kapuján át. Itt várhatóan csak egy ork fog ránk támadni - ez a szörny fajta még igen kemény számunkra, úgyhogy igyekezzünk kerülni a velük való találkozást -, és a közelben megtaláljuk a fogadót, ahol velvehetjük KARORN-t, a paladint, aki amellett, hogy jó harcos, még gyógyító varázslatot is tud. Ha még egyik "ideiglenes" harcosunk (Targhan, Xylaz) sem halt meg, érdemes Xylazt feláldozni a városban az orkokkal vívott harcban, mert Karorn sokkal jobb választás, ráadásul mind Xylaz, mind Targhan rontja a csapatmorált...

12., Kilépve a fogadóból gyorsan hagyjuk el a várost, mielőtt újabb orkokba botlanánk. Menjünk É, É-K felé. Hamarosan átérünk Baldaron tartományba. Haladjunk tovább K-re, míg átjutunk Zendorián keresztül Halindorba. Forduljunk É-ra, míg egy faluba nem érünk. Itt ajánlott felvenni ZELORAN-t, aki tehetséges mágus, ráadásul 2. szinttű, valamint a Regeneration varázslata igen hasznos lehet a végső csatánál... A boltban vegyünk egy mágikus pajzsot, és adjuk annak harcosnak, akinél a láncos buzogány van.

13., Ha elég sok pénzünk van, menjünk D felé Elwingil tartományba, és térjünk be a kisvárosba a K-i kapun. Itt ismét orkok támadnak ránk, jobb esetben csak egy. Ha nem sikerül leölni őket, hátráljunk ki a kapun, nem fognak követni. Ha sikerül legyőzni őket, menjünk tovább a városban, és a fegyverkovácsnál vegyünk 2 mágikus sisakot a harcosoknak, illetve ha még maradt pénzünk, ajánlott az egyik harcosunknak egy nehéz kardot (+3) is vennünk.

14., Ötödik karakternek mindegy, hogy kit választunk, mert egy idő után úgyis meg kell válnunk tőle. Lehet harcos, mágus, vagy pap is, illetve felvehetjük Urshurak városában OBARMON-t, a clericet, aki egyedüli ilyen kasztú karakter a játékban. Rangert annyira nem érdemes felvenni, mert nem túl erős harcosnak, és a játék leírásával ellentétben nem tud (magasabb szinten sem) varázsolni.

15., Térjünk vissza Halindoron-Zendorián-Baldaronon keresztül Silmatilba. Haladjunk ÉNy, majd Ny felé, fussunk át a barbárok közt, menjünk át a hídon, tovább Ny felé az erdőn, vissza az aragarth-i faluba, ahol olcsón ehetünk, aludhatunk, élelmet vásárolhatunk, felerősíthatjük csapatunkat. A tulajdonképpeni kalandot innentől kezdjük, most, hogy már jó felszerelésünk, és ideális karaktereink vannak.

Személyes eszközök